Karate Krommenie Shisei Docenten & Bestuur

De docenten van Shotokan Karate-do Shisei Krommenie.

Shotokan Karatedo Krommenie Shisei heeft meer dan 100 jaar docent ervaring! Onderstaande docenten verzorgen de lessen bij Shisei karate in Krommenie:

Max 4e dan JKA

Krommenie, 12 september 2018 – Max Agerbeek is al 47 jaar karateleraar en per 1 september 2018 41 jaar bij Shisei Krommenie. Met het geven van karatelessen gaat hij gewoon door. Max Agerbeek heeft in de loop van jaren meer dan 1000 kinderen, jongeren en volwassenen met veel enthousiasme de kunst en het plezier van Shotokan karate bijgebracht. Vele leerlingen hebben zijn lessen met plezier bijgewoond of doen dit nog steeds. Shotokan is een populaire vorm van karate met veel oog voor traditie en technieken. Max stond aan de basis van vrijwel alle Shotokan karateverenigingen in Noord-Holland. Tientallen leerlingen zijn inmiddels zelf leraar geworden, of kampioen. Alle scholen komen eens per jaar samen om te strijden om de Agerbeekcup. De manier van lesgeven van Max Agerbeek stoelt op de ideeën van Gichin Funakoshi, grondlegger van Shotokan karate. Het gaat hierbij niet zo zeer om het winnen, maar om de ontwikkeling van het individu. Met zijn technisch inzicht, focus en bijzondere pedagogische aanpak heeft Max Agerbeek de sport op een hoger niveau helpen tillen.

Toen hij in 2011 40 jaar karateleraar was is er een filmdocumentaire over het karateleven van Max opgenomen. Deze film staat nu op  youtube. 

Verder kan ik nog een bijzondere anekdote vertellen, namelijk:

Tijdens een wedstrijd, waarbij de laatste 30 seconden ingingen met een gelijk spel zette Max een ashi barai in en de tegenstander ging volledig 180 graden de lucht in en dreigde op zijn hoofd te vallen, maar Max wist dat dan ook nog te voorkomen door de tegenstander op te vangen en met een vloeiende beweging de tegenstander horizontaal neer te leggen. Een werkelijk wonderbaarlijk gezicht dat meesterlijk was uitgevoerd!! Ipon.

Leon 3e dan JKA

Leon doet al 42 jaar aan karate en heeft net als Max vele kinderen, jongeren en volwassen de kunst en plezier van het karate bijgebracht.

Senpai Leon

Hij heeft de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw met de top van Nederland meegedraaid. Heeft internationale ervaring in zowel kumite als kata. Volgt nog steeds stages van diverse grootmeesters. Zijn interesse ligt niet alleen bij het Shotokan maar ook in andere karatestijlen en is daarom behoorlijk alround. Daarnaast beoefent hij ook TaiChi. Heeft zich 30 jaar bezig gehouden (1982-2012) met lesgeven, organiseren van wedstrijden en demonstraties, coachen en begeleiden van karate-ka’s tijdens wedstrijden. Karate is een art met ongewapende vormen, maar Leon vindt het beoefenen met de tanto (oefenmes) een uitbreiding. Deze messen zijn vergelijkbaar met kleine zwaarden. In de technieken die gebruikt worden met deze messen zie je duidelijk vele technieken terugkomen die ook bij de ongewapende vormen gebruikt worden.

Bestuur

Het bestuur van Shotokan Karate Shisei Krommenie bestaat uit Max Agerbeek (voorzitter), Sandra Luhukay-Smit (secretaris) en Sacha Groen (penningmeester).