Karate Krommenie Shisei Docenten & Bestuur

De docenten van Shotokan Karate-do Shisei Krommenie.

Shotokan Karatedo Krommenie Shisei heeft meer dan 100 jaar docent ervaring! Onderstaande docenten verzorgen de lessen bij Shisei karate in Krommenie:

Sensei Max 5e dan

Krommenie, 12 september 2021 – Max Agerbeek is al 50 jaar karateleraar en per 1 september 2022, 45 jaar bij Shisei Krommenie. Met het geven van karatelessen gaat hij gewoon door. Max Agerbeek heeft in de loop van jaren meer dan 1000 kinderen, jongeren en volwassenen met veel enthousiasme de kunst en het plezier van Shotokan karate bijgebracht. Vele leerlingen hebben zijn lessen met plezier bijgewoond of doen dit nog steeds. Shotokan is een populaire vorm van karate met veel oog voor traditie en technieken. Max stond aan de basis van vrijwel alle Shotokan karateverenigingen in Noord-Holland. Tientallen leerlingen zijn inmiddels zelf leraar geworden, of kampioen. Alle scholen komen eens per jaar samen om te strijden om de Agerbeekcup. De manier van lesgeven van Max Agerbeek stoelt op de ideeën van Gichin Funakoshi, grondlegger van Shotokan karate. Het gaat hierbij niet zo zeer om het winnen, maar om de ontwikkeling van het individu. Met zijn technisch inzicht, focus en bijzondere pedagogische aanpak heeft Max Agerbeek de sport op een hoger niveau helpen tillen.

Verder kan ik nog een bijzondere anekdote vertellen, namelijk:

Tijdens een wedstrijd, waarbij de laatste 30 seconden ingingen met een gelijk spel zette Max een ashi barai in en de tegenstander ging volledig 180 graden de lucht in en dreigde op zijn hoofd te vallen, maar Max wist dat dan ook nog te voorkomen door de tegenstander op te vangen en met een vloeiende beweging de tegenstander horizontaal neer te leggen. Een werkelijk wonderbaarlijk gezicht dat meesterlijk was uitgevoerd!! Ippon.

Sensei Leon 3e dan JKA

Kon’nichiwa

Ik train al sinds april 1977, ruim 45 jaar, karate en heeft net als Max vele kinderen, jongeren en volwassen de kunst en plezier van het karate bijgebracht. Ik ben begonnen bij Simon van den Nieuwendijk met Kyokushinkai. Heb in Amsterdam bij Piet Vergunst getraind met Wadokai. Max kwam in september 77 naar Krommenie en sindsdien beoefen ik Shotokan karate.

Sensei Leon

Ik heb in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw met de top van Nederland meegedraaid en trainde 6x per week. Heb internationale ervaring in zowel kumite als kata. Volgt nog steeds stages van diverse grootmeesters. Mijn interesse ligt niet alleen bij het Shotokan maar ook in andere karatestijlen en ben daarom behoorlijk alround. Daarnaast train ik ook TaiChi. Ik heb van 1982 t/m 2012 les gegeven, wedstrijden georganiseerd, demonstraties gegeven, en vele karate-ka’s gecoached en begeleid tijdens wedstrijden. Karate is een art met ongewapende vormen, maar ik vind het beoefenen met de tanto (oefenmes) een uitbreiding. Deze messen zijn vergelijkbaar met kleine zwaarden. In de technieken die gebruikt worden met deze messen zie je duidelijk vele technieken terugkomen die ook bij de ongewapende vormen gebruikt worden.

Dojo assistenten

Senpai Hector,

Senpai Bryan

Ik was 10 jaar toen ik begon met karate. Hiervoor zat ik op tennis. De ouders van mijn tennis-vrienden zeiden dat karate misschien iets voor mij zou zijn. Nadat ik een proefles had gevolgd ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Nu ben ik inmiddels 2e dan (gevorderde zwarte band). Ik doe voornamelijk kata en help de hogere banders graag op hun weg naar hun eigen zwarte band.

Senpai Ivar,

Hallo, Ik ben Ivar Jansen en ben op mijn 6e begonnen met karate. Ik ben gestart met de witte band en in december 2021 heb ik mijn 1e Dan (zwarte band) gehaald. 

Sensei Max heeft mij de magie van karate laten ervaren en deze ervaring zet ik nu in om de jongere banders ditzelfde gevoel mee te geven. Ook vind ik het leuk om voor de club uit te komen op landelijke karate wedstrijden, om steeds weer het beste uit mezelf te halen. 

Tot snel in de Dojo!

Senpai Selin, 

Ik ben Selin. Toen ik 5 jaar was, had ik een filmpje over karate gezien en wilde ik heel graag ook de bewegingen leren. Sindsdien train ik met heel veel plezier om steeds weer iets nieuws te leren. Dankzij Sensei Max, heb ik geleerd wat Karate is. Naast de sporttechnische deel, heb ik ook geleerd om voor mezelf op te komen en mezelf te kunnen verdedigen als dat nodig is.

Ik vind het erg leuk om Sensei Max te ondersteunen tijdens de lessen en om namens ons club aanwezig te zijn tijdens sport activiteiten.

Op 12 december 2021 heb ik mijn zwarte band (1e Dan) behaald bij KBN.  Na lang naar het examen te hebben toegewerkt, ben ik heel erg blij met zo een mooie einde van het jaar.

Kyara,

Mijn naam is Kyara van Leen ik ben 20 jaar. Ik ging op karate toen ik 10 jaar was en heb dit 1,5 jaar gedaan op een andere club. Vanaf mijn 14e heb ik dit weer opgepakt en ben ik begonnen bij Shisei, dankzij sensei Max heb ik geleerd wat karate echt betekend. 

Ik ben nu 6 jaar lid en ik ga binnenkort op voor mijn zwarte band. Ik ondersteun Sensei Max op zijn verzoek tijdens de lessen voor de nieuwe leerlingen. Zelf heb ik ook meegedaan met wedstrijden en de kinderen geholpen met de voorbereiding op hun eigen wedstrijden. Ik vind karate erg rustgevend. Als ik een drukke week achter de rug heb dan maakt karate mijn hoofd leeg. Hier trainen is ook erg goed geweest voor mijn zelfvertrouwen.

Bestuur

Het bestuur van Shotokan Karate Shisei Krommenie bestaat uit

  • Voorzitter:                       Max Agerbeek,
  • Secretaris:                      Sandra Luhukay-Smit,
  • Penningmeester:        Loes Jansen,
  • Public Relations:         Leon de Klonia,
  • Wedstrijdsecretaris: Henk Egberts