Karate Krommenie Shisei Docenten & Bestuur

De docenten van Shotokan Karate-do Shisei Krommenie.

Shotokan Karatedo Krommenie Shisei heeft meer dan 100 jaar docent ervaring! Onderstaande docenten verzorgen de lessen bij Shisei karate in Krommenie:


Hector Duarte-Lopez
3e Dan

Ik ben vrijwel mijn hele leven bezig met vechtsporten. In Chili ben ik begonnen met boksen, daarna heb ik kick-boksen gedaan en later ben ik overgestapt naar Karate. Karate vind ik het  mooist, alle spieren worden gebruikt. Een tijd geleden was ons gezin gevlucht uit Chili door het schrikbewind wat daar werd doorgevoerd door een dictator. Zo kwamen we in Nederland terecht en in Nederland ben ik Goju ryu gaan beoefenen. In Goju ryu worden technieken zoals apen, kraanvogel en tijgervuisten gebruikt en wordt er veel aandacht aan kata en bunkai gebruikt. Daarna ben ik in Heemskerk bij  Shotokan karate terecht gekomen.  Deze stijl vind ik fantastisch en doe het daarom nog steeds.

Bryan Luhukay 2e Dan

Ik was 10 jaar toen ik begon met karate. Hiervoor zat ik op tennis. De ouders van mijn tennis-vrienden zeiden dat karate misschien iets voor mij zou zijn. Nadat ik een proefles had gevolgd ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Nu ben ik inmiddels 2e dan (gevorderde zwarte band). Ik doe voornamelijk kata en help de hogere banders graag op hun weg naar hun eigen zwarte band. Inmiddels heb ik bij de KBN mijn Assistent-Leraar Karate-Do certificaat behaald!

Dojo assistenten

Selin Kandemir 1e Dan

Ik ben Selin. Toen ik 5 jaar was, had ik een filmpje over karate gezien en wilde ik heel graag ook de bewegingen leren. Sindsdien train ik met heel veel plezier om steeds weer iets nieuws te leren. Dankzij Sensei Leon, heb ik geleerd wat Karate is. Naast de sporttechnische deel, heb ik ook geleerd om voor mezelf op te komen en mezelf te kunnen verdedigen als dat nodig is.

Ik vind het erg leuk om Sensei Hector te ondersteunen tijdens de lessen en om namens ons club aanwezig te zijn tijdens sport activiteiten.

Op 12 december 2021 heb ik mijn zwarte band (1e Dan) behaald bij KBN.  Na lang naar het examen te hebben toegewerkt, ben ik heel erg blij met zo een mooie einde van het jaar.

Ere Docenten

Sensei Leon 4e dan

Kon’nichiwa

Ik train al sinds april 1977 bij Shisei, ruim 47 jaar, karate en heeft net als Max vele kinderen, jongeren en volwassen de kunst en plezier van het karate bijgebracht. Ik ben begonnen bij Simon van den Nieuwendijk met Kyokushinkai bij de Budoclub Krommenie. Heb in Amsterdam bij Piet Vergunst en Ludwig Kozebu  getraind met Wadokai. Max kwam in september 77 naar Krommenie en sindsdien beoefen ik Shotokan karate. 

Sensei Leon

Ik heb in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw met de top van Nederland meegedraaid en trainde 6x per week. Heb internationale ervaring in zowel kumite als kata. Volgt nog steeds stages van diverse grootmeesters. Mijn interesse ligt niet alleen bij het Shotokan maar ook in andere karatestijlen en ben daarom behoorlijk alround. Daarnaast train ik ook TaiChi. Ik heb van 1982 t/m 2012 les gegeven, wedstrijden georganiseerd, demonstraties gegeven, en vele karate-ka’s gecoached en begeleid tijdens wedstrijden. Karate is een art met ongewapende vormen, maar ik vind het beoefenen met de Tanto (oefenmes) en Bo een uitbreiding. Deze messen zijn vergelijkbaar met kleine zwaarden. In de technieken die gebruikt worden met deze messen zie je duidelijk vele technieken terugkomen die ook bij de ongewapende vormen gebruikt worden. Door mijn internationale ervaring kan ik de karate technieken, niet alleen technisch, maar ook praktisch overbrengen op de leden.

Leon is op 31 oktober 2004 benoemd tot Erelid van Shisei.

Bestuur

Het bestuur van Shotokan Karate Shisei Krommenie bestaat uit

  • Voorzitter:                      Avinash Fagoe,
  • Secretaris:                      Sandra Luhukay-Smit,
  • Penningmeester:        Ranu Rampersad,
  • Public Relations:         Bryan Luhukay,
  • Evenementen:              Melissa Nielen