Karate Krommenie Shisei Docenten & Bestuur

De docenten van Shotokan Karate-do Shisei Krommenie.

Shotokan Karatedo Krommenie Shisei heeft meer dan 100 jaar docent ervaring! Onderstaande docenten verzorgen de lessen bij Shisei karate in Krommenie:

Sensei Max 5e dan

Max Agerbeek is al vanaf 1971 karateleraar en per 1 september 2022, 45 jaar bij Shisei Krommenie. Met het geven van karatelessen gaat hij gewoon door. Max Agerbeek heeft in de loop van jaren meer dan 1000 kinderen, jongeren en volwassenen met veel enthousiasme de kunst en het plezier van Shotokan karate bijgebracht. Vele leerlingen hebben zijn lessen met plezier bijgewoond of doen dit nog steeds. Shotokan is een populaire vorm van karate met veel oog voor traditie en technieken. Max stond aan de basis van vrijwel alle Shotokan karateverenigingen in Noord-Holland. Tientallen leerlingen zijn inmiddels zelf leraar geworden. Veel scholen komen eens per jaar samen om te strijden om de Agerbeekcup. De manier van lesgeven van Max Agerbeek stoelt op de ideeën van Gichin Funakoshi, grondlegger van Shotokan karate. Het gaat hierbij niet zo zeer om het winnen, maar om de ontwikkeling van het individu. Met zijn technisch inzicht en bijzondere pedagogische aanpak heeft Max Agerbeek de sport op een hoger niveau helpen tillen.

Sensei Leon 4e dan

Kon’nichiwa

Ik train al sinds april 1977, ruim 45 jaar, karate en heeft net als Max vele kinderen, jongeren en volwassen de kunst en plezier van het karate bijgebracht. Ik ben begonnen bij Simon van den Nieuwendijk met Kyokushinkai. Heb in Amsterdam bij Piet Vergunst en Ludwig Kozebu  getraind met Wadokai. Max kwam in september 77 naar Krommenie en sindsdien beoefen ik Shotokan karate.

Sensei Leon

Ik heb in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw met de top van Nederland meegedraaid en trainde 6x per week. Heb internationale ervaring in zowel kumite als kata. Volgt nog steeds stages van diverse grootmeesters. Mijn interesse ligt niet alleen bij het Shotokan maar ook in andere karatestijlen en ben daarom behoorlijk alround. Daarnaast train ik ook TaiChi. Ik heb van 1982 t/m 2012 les gegeven, wedstrijden georganiseerd, demonstraties gegeven, en vele karate-ka’s gecoached en begeleid tijdens wedstrijden. Karate is een art met ongewapende vormen, maar ik vind het beoefenen met de Tanto (oefenmes) en Bo een uitbreiding. Deze messen zijn vergelijkbaar met kleine zwaarden. In de technieken die gebruikt worden met deze messen zie je duidelijk vele technieken terugkomen die ook bij de ongewapende vormen gebruikt worden. Door mijn internationale ervaring kan ik de karate technieken, niet alleen technisch, maar ook praktisch overbrengen op de leden.

Leon is op 31 oktober 2004 benoemd tot Erelid van Shisei.

Dojo assistenten

Hector 3e Dan

Ik ben vrijwel mijn hele leven bezig met vechtsporten. In Chili ben ik begonnen met boksen, daarna het ik kick-boksen gedaan en later ben ik overgestapt naar karate. Karate vind ik het  mooist, alle spieren worden gebruikt. Een tijd geleden was ons gezin gevlucht uit Chili door het schrikbewind wat daar werd doorgevoerd door een dictator. Zo kwamen we in Nederland terecht en in Nederland ben ik Goju ryu gaan beoefenen. In Goju ryu worden tecknieken zoals apen, kraanvogel en tijgervuisten gebruikt en wordt er veel aandacht aan kata en bunkai gebruikt. Daarna ben ik in Heemskerk bij  Shotokan karate terecht gekomen. Een club waar onze sensei Max al les gaf. Deze stijl vind ik fantastisch en doe het daarom nog steeds.

Bryan 2e Dan

Ik was 10 jaar toen ik begon met karate. Hiervoor zat ik op tennis. De ouders van mijn tennis-vrienden zeiden dat karate misschien iets voor mij zou zijn. Nadat ik een proefles had gevolgd ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Nu ben ik inmiddels 2e dan (gevorderde zwarte band). Ik doe voornamelijk kata en help de hogere banders graag op hun weg naar hun eigen zwarte band.

Selin 1e Dan

Ik ben Selin. Toen ik 5 jaar was, had ik een filmpje over karate gezien en wilde ik heel graag ook de bewegingen leren. Sindsdien train ik met heel veel plezier om steeds weer iets nieuws te leren. Dankzij Sensei Max, heb ik geleerd wat Karate is. Naast de sporttechnische deel, heb ik ook geleerd om voor mezelf op te komen en mezelf te kunnen verdedigen als dat nodig is.

Ik vind het erg leuk om Sensei Max te ondersteunen tijdens de lessen en om namens ons club aanwezig te zijn tijdens sport activiteiten.

Op 12 december 2021 heb ik mijn zwarte band (1e Dan) behaald bij KBN.  Na lang naar het examen te hebben toegewerkt, ben ik heel erg blij met zo een mooie einde van het jaar.

Kyara 1e Kyu

Mijn naam is Kyara van Leen ik ben 20 jaar. Ik ging op karate toen ik 10 jaar was en heb dit 1,5 jaar gedaan op een andere club. Vanaf mijn 14e heb ik dit weer opgepakt en ben ik begonnen bij Shisei, dankzij sensei Max heb ik geleerd wat karate echt betekend. 

Ik ben nu 6 jaar lid en ik ga binnenkort op voor mijn zwarte band. Ik ondersteun Sensei Max op zijn verzoek tijdens de lessen voor de nieuwe leerlingen. Zelf heb ik ook meegedaan met wedstrijden en de kinderen geholpen met de voorbereiding op hun eigen wedstrijden. Ik vind karate erg rustgevend. Als ik een drukke week achter de rug heb dan maakt karate mijn hoofd leeg. Hier trainen is ook erg goed geweest voor mijn zelfvertrouwen.

Dieuwke 1e kyu

Hoi, ik ben Dieuwke Egberts en ik zit vanaf mijn 5de al op karate. Toen zat mijn broer nog op karate en wilde ik het ook doen. Na mijn eerste proefles was ik al meteen verkocht. Inmiddels ben ik 13 en heb ik in 2021 mijn 1e kyu gehaald. (Bruine band). Ik ben op dit moment hard aan het trainen voor mijn zwarte band. Sensei Max helpt mij hier erg bij. Karate is voor mij een uitlaatklep.
Ik vind het super leuk om nieuwe karateka’s de eerste stappen van het karate bij te brengen. Later wil ik misschien wel les gaan geven. Dus hopelijk zie ik je in de les!

Bestuur

Het bestuur van Shotokan Karate Shisei Krommenie bestaat uit

  • Voorzitter:                      Jody Sousele,
  • Secretaris:                      Sandra Luhukay-Smit,
  • Penningmeester:        Tanja Scheick,
  • Public Relations:          Leon de Klonia,
  • Evenementen:               Kyara & Melissa